In Lopik en omgeving

In Lopik? Ja, ‘natuurlek’

Het prachtige poldergebied van Lopik met zijn langgerekte weteringen, de ’copen’ structuur, biedt talloze recreatieve mogelijkheden. Wandelroutesfietsroutes, en als het streng vriest schaatstochten.

Het Groene Hart
Lopik is een prima uitvalsbasis om het Groene Hart van Holland verder te verkennen. De historische stadjes Oudewater, Montfoort, IJsselstein en de zilverstad Schoonhoven liggen op fietsafstand. Deze stadjes bieden diverse verschillende mogelijkheden in activiteiten en culturele uitstapjes.

Polsstok springen
In Jaarsveld is er een mogelijkheid om via de vereniging polsstok te springen. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken op www.polsstokjaarsveld.nl/

Het natuurmuseum “De Wielewaal”
In Willige Langerak is een natuurmuseum “De Wielewaal”. Dit museum geeft een blik op het prachtige en gevarieerde natuur van Het Groene Hart. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken op
www.museumdewielewaal.nl/

Zwemmen in het buitenbad Lobeke.
Het zwembad heeft een diep bad, een ondiep bad en een kleuterbadje. Op het grote gazon kunt u heerlijk zonnen of de kinderen spelen en voor de allerkleinsten staan er verschillende speeltoestellen. Regelmatig liggen er waterattributen in het water en in ieder bad is een glijbaan. De watertemperatuur is minimaal 23 graden.
Het zwembad Lobeke is geopend van 24 april t/m 14 september 2019. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken ophttp://www.lopik.nl/over-lopik/zwembad-lobeke-2019

Oeverrecreatie.
Beachclub Klein Scheveningen, de Bol en Recreatieterrein Salmsteke aan de Lek zijn heerlijke plekken om te recreëren. Je mag hier niet zwemmen, maar kunt op deze locaties toch goed genieten van zon, zand en de nabijheid van natuurlek water.

Naar de ’overkant’?
Een groot deel van het jaar vaart  het voet/fietsveer ‘De Overkant’ van Lopik naar de overkant, Ameide. Eveneens een unieke regio met een rijke natuur en cultuurhistorie. Denk maar aan de ’oude Hollandse Waterlinie’. Klik hier voor de vaartijden.

Hierboven staat diverse informatie over wat Lopik en omgeving te bieden heeft, maar er is nog veel meer te doen en zien. Op de website www.lopiknatuurlek.nl staat nog  veel meer informatie over wat er te beleven is in Lopik. Ook staat er op deze site een actuele evenementenkalender.