Een goed begin van het nieuwe jaar.

Wij zijn dit jaar vast goed begonnen. 3 en 4 Januari hadden we winterkamp, en wat voor een?
Door al het vuurwerk waren de dieren in het bos bang geworden, en Rebbel kwam ons vragen om haar te helpen met zoeken, want ze was zeven dieren kwijt. Tuurlijk wilde wij helpen, maar hoe dan? Rebbel had een goed idee. Als wij allemaal spellen gingen doen met elkaar, kwamen de dieren vast wel kijken wat we aan het doen waren. En als we dan heel lief voor ze zouden zijn, wilde ze vast wel bij ons op de arm komen en zo konden we ze terug brengen naar Rebbel. Dat leek ons wel een goed idee, en we zijn aan de slag gegaan.
Na een poosje kwam idd het eerste dier al kijken wat we aan het doen waren, en er kwam er nog een, en nog een, en nog…… tot dat we alle zeven dieren hadden. Deze hebben we snel bij Rebbel gebracht en samen hebben we ze kunnen verzorgen. Want ja, de aap uit het bos eet toch echt andere dingen dan het konijn.
Dieren eten zonder bestek, heb je dat ook wel eens geprobeerd? Wij wel! En of je nu pasta met tomatensaus eet of vla, hel kan echt zonder bestek. Probeer zelf maar…. Het kan wel zijn je een klein beetje vies word, maar dat geeft niks.
We hebben deze dag afgesloten bij het lekker “warme kampvuur” samen met een gezellig muziekje. Buiten was het misschien koud en nat, maar daar hadden wij totaal geen last van.
De andere ochtend zijn we na een goede nacht en uitgebreid ontbijt bij de lammetjes gaan kijken. Rebbel had ons verteld waar we ze konden vinden en wat zijn die schattig en lief. We hebben ook mogen helpen bij het voeren van de schapen en hebben bij de kippen gekeken.
Bij terugkomst was het al weer tijd voor het laatste rondje drinken, want de klok vertelde ons dat alle papa’s en mama’s al weer bijna kwamen. De tijd voor WIKA is omgevlogen en ons nieuwe jaar is super leuk begonnen!!!

 

Your comment