May 2018

Het verhaal achter het logo van de Clifford Reichert groep te Lopik.

Het installatieteken Scouting Nederland heeft op een witte achtergrond een paars lelieblad op een gouden klaverblad.
Er omheen zit een touw met een platte knoop.

Het klaverblad is van de meisjesvlag en de lelie is van de jongensvlag.
In Nederland zijn meisjes en jongens inmiddels lid van dezelfde vereniging en daarom zijn de 2 tekens samengevoegd.

In 1995 begint in Lopik een nieuwe scoutinggroep vernoemd naar de Canadese piloot die tijdens WO II met zijn vliegtuig bij Jaarsveld in de Lek is gestort .

Clifford Reichert.

De zeer creatieve leidinggevende Michel Valentijn ontwerpt een logo voor deze verse groep. Voor de helft gebruikt hij het installatieteken van Scouting Nederland, de andere helft wordt een Canadese uitvoering. Het klaverblad wordt op de linkerhelft een Canadees maple-leaf .
Het lelieblad wordt een halve duif , wat refereert aan de vrede die Canada ons bracht.

Dit alles op een blauwe driehoek (dit staat voor het vele water in de Lopikerwaard)

Met langs de rand een groen koord, dat refereert aan de polder. En zo past het precies in de punt van de das van het uniform .