Aannamebeleid vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze vereniging en stichting. Toch stellen wij eisen aan onze vrijwilligers, we vragen geen CV doorspekt van scouting activiteiten of tig-jaar ervaring, dat komt vanzelf en je moet ook jezelf blijven uitdagen. 

Waar kijken we dan wel naar? Denk hierbij aan, pas je in het team, vind je het uitdagen van de kinderen, je team en jezelf leuk en laat je dat ook zien. Het gaat hier echt om dat je jezelf kunt zijn. 

Als jezelf na een paar keer hebben mogen meedraaien je zelf en je team het super gaaf vinden, dan wordt je voorgedragen aan de Groepsraad. Hier wordt je dan benoemd en wordt het ook in de notulen opgenomen dat je bij de vereniging komt als vrijwilliger. Het is dan aan je team om een speciaal moment te kiezen om je te installeren. Dan krijg je je instalatie-, speltakteken en je das met ons logo én de linkerhand met bijbehorende felicitaties

Vooraf vragen wij van onze vrijwilligers vragen wij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan. Hoe dat werkt kun je hier nalezen op de site van Scouting Nederland. Periodiek zullen de VOG’s opnieuw worden aangevraagd.  Dit is één van de maatregelen om veilige omgeving te maken en houden voor de kinderen.