Welpen op ZOKA

Hallo landrotten! Na een warme, maar goede start zijn we alweer op dag 2 aangekomen van ons zoka. Het lukt nog niet om foto’s bij de blog te plaatsen, maar hier wordt aan gewerkt.

Dus nu alleen nog even tekst. Al snel na aankomst hebben de Welpen het meertje uitgeprobeerd en ook goedgekeurd. Heerlijk dat we hier zo lekker dichtbij zitten. Voor je het weet is het alweer etenstijd, we hebben een heerlijk zomerse pastasalade gegeten en daarna flensjes met ijs, fruit en slagroom verorberd.

We lagen net lekker te bollebuiken toen er opeens een vreemde meneer ons terrein op liep. Hij stelde zich voor als Aart von Wickfort van het tv programma ‘Tussen kunst en Kitsch’. Hij komt bij dit scoutinggebouw uit omdat hij onderzoek doet naar sporen van een scheepswerf van zijn over-over-over-over-overgrootvader en hij had een schilderij bij zich. Het viel ons op dat er aan de achterkant van het schilderij een briefje uitstak. Dit hebben we er gauw uitgepakt toen meneer van Wickfort even niet keek. Op het briefje, dat uit 1674 komt, stond een aanwijzing waar er een dagboek van ene Aagje verstopt zou liggen. We zijn daarom gauw gaan zoeken en hebben ook echt een dagboek gevonden van Aagje van Wickevoort uit 1674. We konden het niet goed lezen, het was in het oud Hollands geschreven met allemaal extra aaaa’s en ooo’s en sch’s en veel krullerige letters. We voelden ons ook best wel schuldig dat we het dagboek van de oud-oud-oud-oud-oud-oud-oud-oud-tante van meneer van Wickfort gevonden bleken te hebben. Gelukkig had Barry zijn telefoonnummer gekregen en konden we hem dit vertellen.

Hij was heel blij met dit nieuws en helpt ons nu met het vertalen van het dagboek. Vanmorgen is meneer van Wickfort weer bij ons langs geweest en heeft ons een heel stuk voorgelezen uit het dagboek van Aagje van 13 jaar. We weten nu dat Aagje een dochter is van een scheepsbouwer uit de VOC tijd. Haar broertje is de over-over-over-over-over grootvader van meneer van Wickfort en was op latere leeftijd een beroemd schilder.

Meneer van Wickfort had ook een ets bij zich van Thonis van Wickevoort, nu is dat een heel kostbaar schilderij. Hun vader bouwde schepen voor de VOC. Het is verder heel geheim allemaal, we hebben ook een belofte afgelegd om het onderzoek verder geheim te houden. Erg spannend allemaal, we hopen er later nog meer over te kunnen vertellen. Tot die tijd deinen wij verder aan boord van ons schip. Wij hebben nog ruim proviand en zijn vandaag ItaliĆ« gepasseerd. Daarom konden we vanmiddag pizza’s bakken op het kampvuur en kon de kookstaf heerlijke risotto maken als diner. Nog niet iedereen heeft zeebenen maar de ergste zeeziekte is nu wel over.

Ahoy!

De Welpen

 

Your comment