Het onstaan van de groep

Onze groep is nog vrij jong. In samenwerking met Scouting Nederland in 1996 opgericht door een aantal enthousiaste personen die een scouting achtergrond hadden, en het toch wel erg jammer vonden dat er geen plaatselijke groep bestond.

We zijn een gemengde groep, dus met jongens en meisjes bij elkaar in de diverse speltakken.

In 1996 zijn we gestart met een kleine Esta (inmiddels Welpen genaamd) speltak en een groepje Bevers, later gevolgd door de Scouts, en weer later volgden de Explorers. In het begin van deze eeuw moesten we de Bevergroep helaas stoppen vanwege gebrek aan belangstelling

Oud leden

De oudere leden (senioren) hebben inmiddels een eigen speltak, de Stam, opgestart. Het doel van deze speltak is tweeledig, te weten:

• -Samen gezellige en leuke dingen ondernemen
  • -Waar nodig ondersteuning geven aan de vereniging

Terrein

Aangezien er in 1996 nog geen eigen terrein en onderkomen was, is er tijdelijk gebruik gemaakt van een jeugdhonk, dat we op de zaterdagen enkele uren mochten gebruiken.

Sinds 1998 hebben wij met hulp van een aantal sponsors, de welwillende medewerking van de gemeente Lopik en een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers (die heel veel avonden en zaterdagen gewerkt hebben) de beschikking over een eigen terrein waar de scoutingjeugd menig vrij uurtje doorbrengt.

In 1998 werd tevens het eerste gebouw (de voormalige tijdelijke praktijk van Dr. Reiners) opgeleverd en in 2001, we waren inmiddels uit ons jasje gegroeid, kon een tweede gebouw geplaatst worden.

Hier en nu

Het huidige gebouw, een onderdeel van een voormalig asielzoekerscentrum, werd na de sloop van de oude gebouwen in december 2011 geplaatst en door vrijwilligers, onder leiding van een enthousiaste groep (Ton’s harde kerngroep), gereed gemaakt voor gebruik. Zij hebben hier menig vrij uurtje doorgebracht om e.e.a. te realiseren.

Na een wat mindere periode tussen 2008 en 2011 zien we inmiddels gelukkig weer een groei in ledenaantal. Deze is zelfs zodanig dat we in januari 2013 weer konden starten met een Bevergroep, die inmiddels alweer bijna vol is.